EINE KLEINE PFLAUME

EIN GROSSES KONZEPT
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Sunsweet Prunes

Rezepte

Linsencurry


ZUBEREITUNG
60
Minuten
Portionen
4
Personen
Brennwert
520
Kalorien

Zutaten

2 Zwiebeln
1 Knoblauchzehe
400 g Kartoffeln
400 g Möhren
400 g Porree (Lauch)
2 Strauchtomaten
100 g kalifornische Trockenpflaumen
2 EL Olivenöl
3 EL mildes Currypulver
2 EL Kreuzkümmel, gemahlen
4 EL Tomatenmark
60 g Tellerlinsen
Salz und Pfeffer nach Geschmack
300 g Naturjoghurt, (3,5 % Fett)
4 EL frische Minze oder Petersilie, gehackt

Zubereitung

  1. Peel and finely chop onions and garlic clove. 
  2. Peel potatoes and carrots and cut into 1 cm cubes. Slice the leeks and wash.
  3. Remove stem stems of tomatoes. Chop tomatoes and prunes roughly.
  4. Heat olive oil in a pot. Stew onions and garlic for 2 minutes. 
  5. Add the curry powder, cumin and tomato puree and sauté briefly while stirring. Add plate lentils, add 600 ml of water, bring to the boil and cover, cook over medium heat for 10 minutes.
  6. Add potatoes, carrots and leek, season with salt and pepper and cook for about 20 minutes. Add tomatoes and prunes and cook for another 5 minutes. 
  7. Mix the natural yoghurt with mint and serve with the lentil curry.

Rezeptkategorien

Hauptgerichte, LP Gesunde knochen

Rezept Markierungen

Vegetarisch,Neue Rezepte

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